Історія та сучасний стан міжнародного права щодо біженців
Вебінар “Історія та сучасний стан міжнародного права щодо біженців”

💫 Запрошуємо на вебінар «Історія та сучасний стан міжнародного права щодо біженців»

📍 19 серпня, 10:00 (за київським часом).

🇺🇦🇬🇧 мова заходу – українська, синхронний переклад англійською.

⏰ тривалість – 90 хвилин.

👉долучитись до події – https://fb.me/e/4LGhmlwCy

До вебінару запрошуються представники/ці громадських організацій та ініціатив, працівники/ці музеїв та інших закладів культури, історики/ні, ЗМІ, шукачі притулку з України та представники/ці української діаспори, а також усі, хто цікавиться темою.

Під час вебінару спікерки розглянуть:

📌 Коли та чому виникло міжнародне право щодо біженців/ок?

📌 Які міжнародні стандарти захисту біженців/ок та шукачів/ок притулку?

📌 Яким є правовий статус осіб, які покидають країну свого громадянства або постійного проживання через небезпеки, пов’язані зі збройним конфліктом?

📌 Які є виклики для українців/ок, які шукають притулку за кордоном?

📌 З якими проблемами зіштовхуються біженці/ки та шукачі/ки притулку в Україні?

📌 Яка роль міжнародних організацій у підтримці вимушених мігрантів/ок?

Спікерки вебінару:

🗣 Ольга Поєдинок, кандидатка юридичних наук, адвокатка, доцентка кафедри міжнародного права Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. Очолює ГО «Студія сучасного права» та Громадську раду при Державна міграційна служба України, входить до складу Колегії Державної міграційної служби України.

🗣 Лідія Кузьменко, радниця з питань захисту UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні. Має 13 річний досвід роботи в міжнародних організаціях, зокрема в сфері захисту прав людини. Кандидатка юридичних наук.

🗣 Модератор вебінару – Назарій Боярський, член правління ГО Вектор прав людини (Україна), член тренерського пулу ” Youth Department – Council of Europe, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE – Eastern European Network for Citizenship Education).

Будь ласка, зареєструйтесь для участі у вебінарі до 18 серпня включно за посиланням: https://forms.gle/arbadVrae3JJMYD19.

‼️Під час реєстрації важливо вказати електронну скриньку, до якої у вас є особистий доступ ― саме туди буде надіслано всю інформацію.

Посилання для входу у вебінарну кімнату буде надіслано після реєстрації. Під час вебінару важливо мати доступ до швидкісного інтернету. Усі учасники/ці отримають сертифікати про участь.

Чекаємо вас на вебінарі!Більше інформації на сайті: https://bit.ly/3QHZapo

Вебінар проводить Вектор прав людини (Україна) у партнерстві з ტოლერანტობის სამყარო – World of Tolerance (Грузія) та Promo-LEX (Молдова) в межах проєкту «У пошуках солідарності» за підтримки Human Rights House Foundation та фінансової підтримки Європейського Союзу.

0 Comments