Ганна Гаро та Світлана Савицька стали авторками рекомендацій з питань усиновлення дитини, яка проживає в Україні, для іноземних громадян і громадян України, які постійно перебувають за кордоном

Комітет з сімейного права НААУ та Центр «Адвокат дитини» Вищої школи адвокатури НААУ підготували рекомендації з питань усиновлення дитини, яка проживає в Україні, для іноземних громадян і громадян України, які постійно перебувають за кордоном.

До авторського складу посібника увійшли Ганна Гаро та Світлана Савицька.

Внаслідок збройної агресії росії проти України кількість дітей, які залишилися без батьківського піклування, постійно зростає. Багато небайдужих, не лише українців, а й іноземців, хочуть допомогти та подбати про дітей, які втратили батьків чи потребують опіки.

Саме тому, сьогодні питанню усиновлення привертається велика увага. З початку війни процес усиновлення було призупинено. Це було спровоковано ризиками для інтересів дітей, адже виконати повну процедуру було вкрай важко. Наразі цей процес став більш доступним, однак певні обмеження залишилися.

Переглянути рекомендації можна українською або англійською мовами.

Методичні рекомендації про усиновлення та розусиновлення для громадян України наразі перебувають на фінальній стадії підготовки, згодом будуть розміщені на сайті НААУ.

0 Comments